Adoptienieuws
pagina 4 / 5
Tex  
tex
Golden Retriever

Gecastreerde Reu

augustus 1999


Beste Kelly,

Hier een bericht uit Boskoop. De terugreis is goed verlopen. Wij hebben 1 tussenstop gemaakt. Tex heeft half slapend, soezend de reis doorgemaakt. Hij was zeer opgewonden toen we thuiskwamen en heeft het huis ( beneden ) en de tuin grondig verkend. Ook heeft hij kennis gemaakt met zijn 2 nieuwe vrienden, de katten. Aan die relatie wordt nog gewerkt.

Hij heeft inmiddels ook het halve dorp, inclusief bewoners, gezien. Hij is er flink moe van. Eten doet hij goed maar dat zal je niet verbazen. Spelen daar krijgt hij geen genoeg van ( jouw bal en een piepbeest ) dus wij denken dat het allemaal goed gaat lukken. Wij zijn de hele week vrij zodat hij goed kan wennen. Hij is aanstekelijk vrolijk en met alle buren is inmiddels kennisgemaakt. Hij ligt nu in de gang uit te puffen en zometeen gaan we nog met hem op stap.

Wij hopen dat het goed met je gaat want het is niet makkelijk zo een vrolijke vent uit je leven te zien vertrekken. Wij zullen er alles aan doen ervoor te zorgen dat hij het bij ons net zo goed als bij jou zal krijgen.

Met vriendelijke groet ( ook aan alle anderen die we hebben ontmoet ),

Karin en Dick



Canelle  
canelle
Labrador

Gesteriliseerd Teefje

9 september 1996


Hallo Bruno,

We hebben een prima reis naar Holland gehad . Hier hebben mijn senioren en Canelle kennis gemaakt en dit gaat ( uiteraard ) uitstekend. Op onze katten reageert zij totaal niet. Ze hebben met z'n allen een rondje gemaakt en gegeten en nu wordt er gerust. Ze gedraagt zich voorbeeldig en is hartstikke lief.

We houden jullie op de hoogte.

Groetjes, Marjolein, Bea en een knuffel van Canelle.



Spotter  
spotter
Kruising Labrador
          Amer. Stafford

Reu

oktober 2005


Goeiendag Bruno,

Herinnert u zich Spotter nog ? De hond die ik en mijn vriend opgehaald hebben in Namen en meegenomen naar Nederland. Dat was begin dit jaar. Het gaat heel goed met Spotter die nu trouwens Duc heet. Hij is ondeugend zoals het een jonge hond betaamt maar wel heel lief en zeker niet agressief. De kinderen zijn dol op hem en hij op de kinderen.

Intussen werd hij gecastreerd en moet binnenkort examen doen op de hondenclub voor zijn cursus gehoorzaamheid. Op bijgevoegde foto ziet u hoe Duc er nu uitziet. Het is niet zo een grote hond geworden, hij is 5 kilo aangekomen en zijn vacht lijkt steeds witter te worden.

Vriendelijke groeten van ons vijven en een poot van Duc !



Jaak  
jaak
Europees Korthaar

Gecastreerde Kater

augustus 2005


Martine, Monique en de rest !

Hierbij een foto van ons trotse katertje ! Hij eet en slaapt goed en na een week of wat zullen we eens voorzichtig proberen met hem naar buiten te gaan in onze tuin. De buurkat heeft alvast zijn belanstelling getoond door dagelijks voor het raam naar binnen te turen en te miauwen, zo kunnen ze wel een half uur lang naar elkaar staan kijken !

Met vriendelijke groet,

Hilde



Thorgal  
thorgal
Kruising Hollandse Herder

Reu

mei 2000


Hallo,

Het is nu een week geleden dat we bij u in het asiel waren. Thorgal is het inmiddels bij ons gewend en we hebben veel plezier met hem. Behalve wat oormijt is hij verder goed gezond. Ook is hij een beetje te zwaar en daarvoor is hij op dieet. Het is een erg gezellige en vrolijke hond. Met onze twee andere hondjes gaat hij goed samen. Alleen de poes is nog wat moeilijk maar dat went nog wel.

We danken jullie hartelijk voor alle goede zorgen en voor het vertrouwen om ons deze fijne hond mee te geven. We zullen hem goed verder verzorgen.

Vriendelijke groeten



Simba  
simba
Schotse Herdershond

Reu

februari 2001


Hallo,

Deze foto om jullie te laten zien dat Simba heel blij is met ons en wij met hem.

Vriendelijke groet van Bianca



Louis  
louis
Newfoundlander

Reu

november 2001


Hallo Anne,

Hier een foto van "mijnen Louis". Hij doet het prima, we hebben het écht goed samen. Zoals je ziet heb ik hem niet geschoren maar met héél veel geduld eigenhandig klit per klit uitgekamt. Een héél werk maar de band die daardoor tussen ons groeide, is niet te beschrijven. Ik heb nog veel fotos en wist niet welke door te sturen maar vond die met mijn Bubbeltje wel leuk.

Met mijn Akita en hem gaat ook alles prima, de rangorde is bepaald ! En morgen gaan we naar school. Ik wou hem daar nog niet meteen lastig mee vallen maar nu hij het hier goed gewoon is, gaan we ervoor. Momenteel ligt hij hier lekker languit op zijn deken bij mij aan de computer. 's Avonds mag hij na zijn kambeurt even binnen maar beslist meestal na een uurtje dat hij lekker terug buiten gaat liggen, trouw aan mijn achterdeur.

Ik hoop dat er ondertussen nog veel dieren geplaatst en gelukkig zijn. Ik hou je verder op de hoogte.

Groetjes en een dikke poot van Louis



Rodius  
rodius
Kruising Griffon

Reu

september 2005


Beste Bruno en Greta,

Hierbij de eerste foto van Rodius die wij nu Tiboh genoemd hebben. Zijn Tibetaanse achtergrond zit er in en de letters o en h betekenen onze hond. Hij luistert ook naar de naam, we hadden er een aantal en hij reageerde hier meteen op. Hij is nog wat onzeker, zeker als Irene de kamer verlaat. Maar hij is nu amper 36 uur bij ons, en hij zal nog ruim de tijd nodig hebben om te wennen, om te ontdekken hoe het leven er hier aan toegaat en daar wordt hij ook in liefde toe uitgenodigd.

Laila, onze negenjarige Collie is een goed voorbeeld voor hem. Hij voelt zich ook heel veilig bij haar, een goede moeder en speelkameraad. Hij is een blij hondje, dartel en ook voorzichtig. De katten vindt hij interessant en zij vinden hem tot nu meer een indringer maar alles heeft tijd nodig om te wennen.

We zijn blij met hem en zijn benieuwd naar zijn ontwikkelingen. Ik vond het een prettige opvang om te zien en te ervaren en mensen te ontmoeten met een warm hart We zullen zo met regelmaat wat Tiboh verwikkelingen sturen zodat jullie een beetje op de hoogte blijven.

Hartelijke groeten aan de mensen van A.P.A, het opvangcentrum die de honden onder hun vleugels hebben genomen.

Wilma en natuurlijk ook Irene



Preton  
preton
Basset

Gecastreerde Reu

maart 2001


Beste mensen,

Graag wil ik nog eens een laatste update geven over Preton, nu Harrie genaamd. Het gaat heel erg goed met hem. Hij is inmiddels al vele kilo's lichter. Hij was namelijk te zwaar en had heel erg weinig spieren. Echter nu hij samen zit met onze Boris, een basset van 3 jaar oud, moet hij veel meer lopen en zeer zeker spelen. Dit gaat hem goed af, Harrie is een hele lieve hond.

Het gaat goed met onze dochter. Zij vindt Harrie vreselijk lief en hij haar gelukkig ook. Harrie begint nu echt te ontdooien. Hij gaat geregeld op zijn rug liggen en dan moet je hem kroelen. Deze week kwam hij voor het eerst om aandacht bedelen bij mij. Hij ging echt tegen mij aan hangen, zo van vrouwtje ik wil graag aandacht.

Zoals je leest gaat het best goed met Harrie en we wachten af hoe hij zich verder ontwikkelt. Waarschijnlijk hebben we iemand gevonden die Harrie kent en die eigenaar is van zijn zusje. Zij vertelde dat Harrie oorspronkelijk uit Belgie komt.

Met vriendelijke groet,

Sandra, Martijn en Gwendolyn Hoogers en een poot van Harrie en Boris



Rock  
rock
Kruising New Foundlander
          Chowchow

Gecastreerde Reu

september 2004


Hallo lieve mensen,

Het spijt me dat het inderdaad lang stil is geweest. Het gaat heel goed met Chief en mij. We hebben veel aan de lessen gehad. Ook nu het kouder is zijn we veel buiten samen. We lopen veel ( ook naast de fiets gaat super ) en Chief is eigenlijk altijd wel speels. Zijn trots houdt hem nog tegen om ooit zomaar onderdanig te zijn naar een andere hond en ook in ontmoetingen met nieuwe mensen is hij bijna altijd enthousiast. Mensen die maar iets met honden hebben, zijn meteen dol op hem. Als het terrein het toelaat en vertrouwd is, laat ik hem wel zijn eigen weg soms gaan en dan komt hij altijd weer terug om verslag uit te brengen.

Als hij even los heeft kunnen zijn, sluit hij zich graag weer bij me aan en is altijd nieuwsgierig naar wat ik doe. Terwijl ik dit tik, zit hij onder mijn stoel. Bij Erica thuis is hij echt familie met de katten geworden. Als we binnen komen krijgen ze allebei even een bijdehante neus en de katers nemen het wel voor lief. De jongste daagt hem zelfs nog wel eens uit voor een spelletje. Daar komen dan geen brokken van maar we stoppen het wel omdat het huis anders wat te klein wordt. Chief is geweldig waaks, bij Erica en op de boot maar ook elders en wanneer we onderweg gestopt zijn, kan hij heel aardig op de fiets passen als hij even niet mee de winkel in kan.

Daarbij merk ik wel dat hij het nog moeilijk blijft vinden om alleen gelaten te worden. Daar kan zijn jonge verleden bij terugkomen maar zal ook te maken hebben met dat het erg weinig aan de orde is. We zijn eigenlijk altijd gewoon samen. Het is echt een dier van grote kracht en klasse en ik ben heel blij dat ik toen toch de moeite heb genomen om bij jullie te komen kijken en dat ik toen heb kunnen besluiten om hem bij me te nemen.

Het doet me deugd dat al jullie goede zorg zoveel succes heeft. Op straat kom ik nu en dan wel dierenliefhebbers tegen die ook van jullie weten. Ik zie ons graag ook als één van jullie successen. Ik zal gauw nog wat foto's sturen.

Groeten allemaal en het allerbeste van Wessel.



Igor  
igor
Duitse Dog

Gecastreerde Reu

november 1999


Hallo Bruno,

Hierbij een poot van Igor. Het gaat heel goed en mijn baasjes zijn erg blij met mij. Ik voel mij nu al thuis en mis mijn baasje al als ze naar het toilet gaat. Ik laat snel weer wat horen.

Woef van Igor,

groeten van de baasjes



Adonis  
adonis
Kruising Pers

Katertje

30 mei 2005


Hallo,

Dit is onze prachtige Adonis. Ik heb hem Casper genoemd ! Dit mooi zwervertje leidde maar een triestig bestaan. Hij was eentje van de zovele ongewenste kittens ! Hij was wild en zat onder de vlooien maar met veel liefde en geduld is hij een prachtige "salonkat" geworden. Ik zou hem niet meer kunnen missen 's avonds op mijn bedje. Wat een snoesje ! Hopelijk vinden zijn broer en zus ook nog een goede thuis.

Bij deze wil ik ook eens een aantal mensen bedanken. Zijn vroegere pleegmama's Linda en Patricia. Casper wil hen een dikke poot geven en hen bedanken om hem en zijn broertjes, zusjes en vriendjes elke dag opnieuw eten en drinken te geven, geheel belangeloos ! Iedere dag opnieuw geven die mensen meer dan 10 zwervertjes eten. Winter, zomer... elke dag opnieuw staan ze paraat. Linda en Patricia jullie verdienen een dikke pluim !

Ook Magda mag even in de bloemetjes gezet worden. Deze dame ontfermt zich over meer dan 30 ongewenste kittens en volwassen poezen. Geheel belangeloos zoekt ze een goede thuis voor hen en ontfermt ze zich over die stakkertjes. Wat deze dame voor de katten doet is ongelooflijk !

Babs en Casper, Zita, Noa, Zazoe, Felis, Flos, Pruts en Shiba



Jacintha  
jacintha
Europees Korthaar

Gesteriliseerd Poesje

15 april 2005


Beste Claire,

Een paar maanden geleden ontfermde ik mij over een nestje ongewenste kittens. De kleintjes liepen op straat en gingen doodgereden worden. In een asiel hebben ze zo goed als geen kans vandaar dat ze bij mij een voorlopige thuis vonden. Ik zette Jachinta ( die ik gedoopt heb in ZITA ) en haar broers + zussen op het internet. Ik hing overal briefjes en al gauw kwamen er echte dierenvrienden op bezoek.

Niet iedereen kreeg een kitten mee, alleen als ze me een goede thuis beloofden. Ondertussen was ik zeer gehecht geraakt aan Zita, het is zo een lieverdje. In het asiel zou ze geen kans krijgen wegens te "gewoon" maar voor mij is ze speciaal. Ze ligt op mijn schoot, ze sabbelt aan mijn vinger ( zoals kittens bij hun moeder doen ). Schattig ! Ze speelt met onze andere poezen.

Zita heeft bij ons een warme thuis gekregen en ze zal nog een lang en mooi leven voor zich hebben !

Vele lieve aaikes,

Zita en Babs



Clochette  
clochette
Kruising Pers

Gesteriliseerde Poes

maart 1999


Goedemorgen allemaal,

Alhoewel Clochette nog maar een paar daagjes bij mij is, lijkt het net of ze al jaren bij mij woont. Het gaat hartstikke goed met haar. Ze kwam bij mij thuis na een hele lange reis ( 2,5 uur rijden ) en ze kon het gelijk vinden met mijn andere 5 katten. Ik had wel verwacht dat er wel over en weer gegromd en geblazen zou worden maar dat deden ze helemaal niet. Met 1 poes kan ze het erg goed vinden, dat is mijn lapjeskat Koekie, ze slapen zelfs samen.

Onbegrijpelijk dat zo een lieve poes zo lang in het asiel heeft gezeten. Ik hou jullie op de hoogte hoe het verder met Clochette gaat.

Groetjes van Bianca, Clochette, Koekie, Spook, Spetter, Micky en Oliver



DROOPY

"Kortom, Droopy is een prachtige, jonge rashond maar we vragen wel dat u beseft dat zijn opvoeding tijd en energie zal vragen. Kan u dat voor hem opbrengen, dan wordt hij beslist een bovenste beste super viervoeter." Dit was de slotzin bij de voorstelling van Droopy op deze site want we beseften dat er deze keer geen extra duwtje nodig was. Er zou wel vrij snel heel wat respons op onze oproep komen en dat gebeurde ook.

Waarom Droopy dan wel op de site werd gezet ? Waarom brachten we Droopy naar een opvangcentrum in afwachting van zijn adoptie ? Omdat in bepaalde traditionele dierenasielen dergelijke honden "moneymakers" zijn. Om het even wie zich aanbiedt, krijgt de hond mee zolang de "adoptie-fee" maar betaald wordt.


Komt de hond terug, geen nood, dan wordt hij nog eens "verkocht". Professionele assessment en rehoming zijn woorden die in vele dierenasielen nog niet zijn doorgedrongen. Droopy is immers een prachtige raszuivere Dalmatiër maar zo een jachthond vraagt verstand.

Na een moeilijke selectie stak een sympathiek koppel uit Rotterdam er torenhoog boven uit. Een getekend contract van een toonaangevende hondenschool was het bewijs dat het hen menens was, ze hadden de boodschap begrepen. Twee maal 23 sessies voor "basisbehavior" zullen van deze superlieve onstuimige rakker een super trouwe viervoeter maken.

Ook een trip van 450 kilometer hield hen niet tegen en als klap op de vuurpijl huurden ze een bestelwagentje om Droopy's eerste reis zo comfortabel mogelijk te maken.


Deirdre en Chris, jullie zijn uit het goede hout gesneden. Het ga je goed, mooie gevlekte olijkerd. Je baasjes leven aan de rand van een immens bos, maak maar veel gezellige en gezonde wandelingen met hen.